Κυριακή 3 Απριλίου 2011

.::Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκος1-0::.


Με γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη στο 44΄ ο Πανσερραϊκός πέτυχε (1-0) νίκη-γοήτρου επί του απογοητευτικού Παναθηναϊκού.
Γιώργος Γεωργιάδης και Δημήτρης Ανάκογλου που φέρονται ως μεταγραφικοί στόχοι των «πράσινων» πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος σημείωσε στο 44΄ το γκολ, που του πρόσφερε στο πιάτο ο δεύτερος.
Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ κακοί στον πρώτο τους αγώνα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Νωθροί και ασύνδετοι (και σε ένα βαθμό αδιάφοροι) έγιναν εύκολη λεία των «λιονταριών».
Θύμισαν την εποχή των ... μπαλαρίνων. Μοναδικός που σώθηκε από το ναυάγιο ήταν ο Στέφανος Κοτσόλης, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά και με τις αποκρούσεις του κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τον δείκτη του σκορ.
Τα πλάνα των προπονητώνΜη έχοντας τον Σισέ (τιμωρημένος) στην διάθεσή του ο Φερέιρα άλλαξε το σύστημα του από 4-4-2 σε 4-3-3. Στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποίησε τον Πετρόπουλο και στις πτέρυγες τους Μαρίνο (δεξιά), Λέτο (αριστερά).
Για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια εμπιστεύτηκε τον Κοτσόλη αντί του Τζόρβα ενώ κράτησε το Νίνη στον πάγκο. Στα χαφ παρέταξε τους Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλο και στην άμυνα τους Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλο.
Ο Παύλος Δημητρίου με τους Μπέλιτς και Ανάκογλου να επιστρέφουν από την τιμωρία τους είχε περισσότερες λύσεις στη μεσαία γραμμή. Στο πόστο του γκολκίπερ γύρισε ο Ράντμαν αφού ο Φερνάντεζ, βάσει της συμφωνίας δανεισμού του, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας αιχμή του δόρατος τον Νταλέ και στα «φτερά» του, τους Μπέλιτς (δεξιά), Γεωργιάδη (αριστερά).
Οι γηπεδούχοι μόνο με ομάδα που έχει υποβιβαστεί δεν έμοιαζαν στο α΄ ημίχρονο, όπου περιόρισαν τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο. Στο διάστημα αυτό σφράγισαν την υπεροχή τους με ένα γκολ ενώ είχαν τις ευκαιρίες να πετύχουν αλλά δυο.
Οι «πράσινοι» γλίτωσαν την παραβίαση της εστίας τους χάρη στον Κοτσόλη, ο οποίος στο 6΄ και στο 39΄ πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Πάρκερ. Ιδιαίτερα η δεύτερη ήταν εκπληκτική.
Οι μετεγγραφικοί "στόχοι"Κι εκεί που νόμιζαν ότι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια δίχως απώλειες, έγινε η ζημιά. Ο Ανάκογλου είδε την τεράστια τρύπα στο κέντρο άμυνας, τροφοδότησε τον Γεωργιάδη και αυτός πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα φετινά του γκολ.
Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του. Μάταια ο Φερέιρα ανακάτεψε την τράπουλα αρκετές φορές. Μετά το 16΄ έφερε τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά και πέρασε τον Κατσουράνη πίσω από τον Πετρόπουλο αλλά και πάλι δίχως αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη ο Φερέιρα αντικατέστησε το Μαρίνο με το Νίνη σε μια προσπάθεια να πάρει περισσότερες πάσες ο απομονωμένος Πετρόπουλος. Το νέο πλάνο δεν «περπάτησε» και στο 62΄ ο Πορτογάλος έριξε στον αγώνα το Γκοβού βγάζοντας τον Σπυρόπουλο.
Ταυτόχρονα άλλαξε και τη διάταξη της ομάδας σε 3-4-3 (στέλνοντας τον Καντέ στο αριστερό άκρο της άμυνας). Το σχήμα αυτό έκανε περισσότερο ευάλωτο τον Παναθηναϊκό αμυντικά κι αν δεν ήταν ο Κοτσόλης να σταματήσει τον Μπέλιτς στο 67΄, η σεμνή τελετή θα είχε λάβει τέλος νωρίτερα.
Ο Παναθηναϊκός είχε δυο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά αλλά τότε όρθωσε το ανάστημα του ο Ράντμαν, αποκρούοντας δυο κεφαλιές του Καντέ.
Η εξέλιξη του αγώνα


90+ Λήξη του αγώνα
95΄ Ο Ράντμαν πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουσε σε κεφαλιά του Μπουμσόνγκ
94΄Φαλτσαριστό σουτ του Λεοζίνιο έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη
93΄Κίτρινη κάρτα στον Ράντμαν
90΄ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων

89΄ Κεφαλιά του Καντέ από κόρνερ του Λέτο, έσωσε ο Ράντμαν
88΄
 Ο Λεοζίνιο στη θέση του Κάστρο
88΄
 Ο Χριστοδουλόπουλος με την πλάτη στο τέρμα έπιασε ανάποδο ψαλίδι αλλά αστόχησε
87΄ Σουτ του Σουμπίνιο βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτσόλη
84΄
 Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση δίχως ωστόσο να απειλεί τον Ράντμαν
76΄
 Κίτρινη κάρτα στο Νίνη
73΄
 Ο Σίντιτς στη θέση του Πάρκερ
73΄ Ο Σουμπίνιο στη θέση του Ανάκολγου
67΄ Ο Μπέλιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Ανάκογλου σούταρε άουτ
65΄ Ο Πάρκερ κέρδισε την εναέρια μονομαχία από τον Μπουμσόνγκ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
63΄ Ο Λέτο σούταρε (με το καλό πόδι αυτή τη φορά) αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Ράντμαν
62΄Ο Γκοβού στη θέση του Σπυρόπουλου
60΄Ο Μπέλιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Νταλέ πήδησε ψηλότερα από όλους αλλά αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε
57΄ Ο Λέτο έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε με το κακό του πόδι (δεξί) και αστόχησε απελπιστικά
52΄
 Κίτρινη κάρτα στον Λέτο
46΄Αρχισε το β΄ ημίχρονο
46΄
 Ο Νίνης στη θέση  του Μαρίνου
45+ Λήξη ημιχρόνου
45΄
 Δυο τα λεπτά των καθυστερήσεων
44΄ΓΚΟΟΟΟΛ 1-0. Ο Ανάκογλου πέρασε έξοχη κάθετη πάσα στον Γεωργιαδη, ο οποίος απέφυγε και τον Κοτσόλη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

39΄Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Πάρκερ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντιόγκο και ο Κοτσόλης με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ
38΄Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή. Το σουτ ήταν καλό αλλά η μπάλα πέρασε με δύναμη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
35΄Κακό θέαμα παρουσιάζουν οι δυο ομάδες.
29΄Το παιχνίδι συνεχίζεται χωρίς φάσεις στις δυο εστίες.
23
΄Κίτρινη κάρτα στον Παπάζογλου
16΄Ο Κατσουράνης είδε τον Ράντμαν έξω από την εστία του και προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει αλλά το σουτ δεν ήταν δυνατό και ο γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα
15΄ Ο Μπέλιτς τρύπησε την άμυνα απο τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα αλλά ο Καντέ πρόλαβε τον Πάρκερ και έδιωξε
12΄Ο Πανσερραϊκός προσπαθεί να απειλήσει τους "πράσινους" που εύκολα ή δύσκολα δεν αφήνουν τους γηπεδούχους να μπουν στην περιοχή.
6΄ Ο Πάρκερ μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά ο Κοτσόλης έπεσε στη γωνιά του και απέκρουσε σε κόρνερ
1΄ Αρχίζει το ματς

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Σερρών
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μπιτσίδης, Κουρομπίλια
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Πετρόπουλος, Λέτο.
Πάγκος:Τζόρβας, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού, Κλέιτον.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Ράντμαν, Τριανταφύλλου, Ντιόγκο, Κάστρο, Παπάζογλου, Τσέρλα, Γεωργιάδης, Ανάκογλου, Νταλέ, Μπέλιτς, Πάρκερ
Πάγκος:Βαλσαμάκης, Μουσικάκης, Σίντιτς, Παπαδόπουλος, Σουμπίνιο, Βοσκόπουλος, Λεοζίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου