Κυριακή 3 Απριλίου 2011

.::Ολυμπιακός - Καβάλα 3-1::.


Παίζοντας καλή μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός νίκησε την Καβάλα 3-1 και έφτασε τις 14 νίκες σε ισάριθμα ματς μέσα στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι σκοράροντας μόνο στο δεύτερο μέρος με τους Φουστέρ, Μιραλάς και Τζιμπουρ έκαμψαν την αντίσταση της Καβάλας που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι στάθηκαν πάρα πολύ καλά για περίπου 65 λεπτά διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι του Ουρτάδο στο 37ο λεπτό του αγώνα.

Αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-2-3-1 αλλά με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο τερματοφύλακας Μπάλαζ Μέγερι. Στην άμυνα, ο Μανιάτης δεξιά, οι Μοδέστο και Μέλμπεργκ σαν κεντρικό δίδυμο και ο Χολέμπας στο αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή ο Ουρτάδο με το Ντουντού ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με το Μιραλάς να κινείται στα δεξιά, το Ριέρα στα αριστερά και το Φουστέρ στο γνωστό του ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τζιμπούρ.
Σύστημα 4-2-3-1 και για την Καβάλα του Γιάννη Ματζουράκη. Ο Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια με τον Πφέρτζελ στο δεξί άκρο το Χργκοβιτς στο αριστερό και τον Τόμασιτς με το Θεοδωρέλλη κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Ντικρόκ με το Ντιέ ήταν τα δυο κεντρικά χαφ με το Ριος μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και τους Αμπντούν και Ονουάντσι στα δυο άκρα. Μοναδικός προωθημένος για τους «Αργοναύτες» ήταν ο Νικουλάε.

Χωρίς ουσία στο πρώτο ημίχρονοΟ Ολυμπιακός έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα καθώς οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Τοροσίδης, Πάντελιτς και Νικοπολίδης απουσίαζαν για διαφόρους λόγους ο καθένας. Έτσι ο Βαλβέρδε έδωσε την ευκαιρία στον Ούγγρο τερματοφύλακα Μπάλαζ Μέγερι να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Οι πρωταθλητές μπήκαν πιο δυνατά επέβαλαν το ρυθμό τους αλλά ήταν αρκετά φλύαροι και δεν απείλησαν το Γκαλίνοβιτς στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 24ο λεπτό. Μιραλάς και Φουστέρ έπαιξαν καταπληκτικά το 1-2, ο Βέλγος βρέθηκε μόνος του απέναντι από το Γκαλίνοβιτς, το σουτ που έκανε όμως έφυγε άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα, ο Μανιάτης μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή, έστρωσε στο Χολέμπας που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, ο Γκαλίνοβιτς όμως απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του γερμανού.
Η Καβάλα ήταν πολύ καλά στημένη στο γήπεδο και όσο περνούσε η ώρα κατάφερνε να ισορροπεί το ρυθμό και σιγά σιγά προσπάθησε να βγει μπροστά.
Μάλιστα στο 37ο λεπτό ζήτησε και πέναλτι όταν σε σέντρα του Ντικρόκ η μπάλα σταμάτησε στο ανοιχτό χέρι του Ουρτάδο όμως ο Σιδηρόπουλος λανθασμένα έδειξε παίζεται.
Η απουσία του Ιμπαγάσα ήταν εμφανέστατη καθώς έλειψαν πάρα πολύ οι κάθετες πάσες του από τον άξονα και βέβαια οι οργανωτικές του ικανότητες.

Καθάρισε σε 10 λεπτάΣτο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και να μην πετάξει τους πρώτους του βαθμούς στο Καραϊσκάκη.
Βέβαια μέχρι να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Καβάλας έπρεπε να περάσουν 58 λεπτά παιχνιδιού. Τότε δηλαδή που ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ και λύτρωσε τους Πειραιώτες.
Ο Μιραλάς με καταπληκτική πάσα από αριστερά, έβγαλε το Χολέμπας μόνο του μέσα στην περιοχή. Ο Γερμανός κέρδισε μια κόντρα από το Γκαλίνοβιτς και έστρωσε στον Φουστέρ ο οποίος από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
Η χαρά δεν κράτησε για πολύ καθώς 5 λεπτά αργότερα η Καβάλα ισοφάρισε
Ο Ριος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ο Νικουλάε ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση και στο γκολ της Καβάλας και αμέσως μετά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και πάλι.
Ο Μανιάτης κατέβηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Τζιμπούρ μέσα από την περιοχή με κεφαλιά νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και έγραψε το 2-1 για τους ερυθρόλευκους.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καταιγιστικός και θυμίζοντας το δεκάλεπτο που είχε και με την ΑΕΚ όταν σημείωσε 3 γκολ σε δέκα λεπτά. Έτσι στο 67ο λεπτό σημείωσε και τρίτο γκολ σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στο ματς.
Ο Φουστέρ κινήθηκε από δεξιά και με μια εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε το Μιραλάς μέσα στην περιοχή. Ο Βέλγος πέρασε και το Γκαλίνοβιτς και με πλασέ έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Έχοντας κριθεί πλέον το ματς ο Ολυμπιακός έδωσε γήπεδο στην Καβάλα, ψάχνοντας το 4ο γκολ στην κόντρα και στο ανοιχτό γήπεδο.

93' Λήξη αγώνα

90' 3' λεπτά οι καθυστερήσεις


88' Μεγάλη ευκαιρία με το Γκαλίνοβιτς να διώχνει με το πόδι το σουτ του Μπράβο


82' Ραούλ Μπράβο στη θέση του Ριέρα

81' Σούτ του Φετφατζίδη μέσα απο τη περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ

81' Ογκμπέτσε στη θέση του Νικουλάε


76' Περεϊρίνια στη θέση του Πφέρτζελ

76' Φετφατζίδης στη θέση του Φουστέρ

68' Ο Βουτσίσεβιτς στη θέση του Ριος

68' Ο Ζαϊρί στη θέση του Τζιμπούρ

67' Γκοοοολ 3-1 !!!!  Πόλυ ομορφη κάθετη του Φουστέρ στον Μιραλάς ο Βέλγος πέρασε και το Γκαλίνοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας για τρίτη φορά 


65' Γκοοοολ 2-1!!!  Σέντρα του Μανιατη απο δεξιά ο Τζιμπούρ με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

63 Γκοοοολ!!  Ο Ριος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ο Νικουλάε ισοφάρισε σε 1-1

58' Γκοοοολ!!!! 1-0  Καταπληκτική πάσα του Μιραλάς από αριστερά, έβγαλε το Χολέμπας μόνο του μέσα στην περιοχή. Ο Γερμανός κέρδισε μια κόντρα από το Γκαλίνοβιτς και έστρωσε στον Φουστέρ ο οποίος από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

56' Χωρις καμία φάση στα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου


46' Έναρξη β' ημιχρόνου


45' Λήξη ημιχρόνου

43' Πολυ όμορφο σουτ του Αμπντούν απο την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο έξω απο τα δοκάρια του Μέγερι

37' Σέντρα του Ντικρόκ δεξιά μέσα απο την περιοχή, η μπάλα στο χέρι του Ουρτάδο, ο Σιδηρόπουλος είπε να συνεχιστεί το ματς...

36' Καλή πάσα του Αμπντούν για το Νικουλάε στην περιοχή, ο Μέλμπεργκ έδιωξε σε κόρνερ

29' Δυνατό σου του Ντουντού έξω απο την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά

26' Ο Μανιάτης μπήκε από δεξιά, έστρωσε στο Χολέμπας που ηταν αμαρκάριστος, ο Γκαλίνοβιτς όμως απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του γερμανού

24'  Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μιραλάς και Φουστέρ έπαιξαν το 1-2, ο Βέλγος βρέθηκε μόνος του απέναντι από το Γκαλίνοβιτς, το σουτ που έκανε όμως έφυγε άουτ

21' Μέσα στην περιοχή απο αριστερά ο Μιραλάς, έκανε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε άουτ...

15' Υπεροχή χωρίς ουσία για τον Ολυμπιακό

6' Έξι λεπτά αγώνα χωρις φάσεις στο Καραϊσκάκη

Έναρξη αγώνα

Γήπεδο: «Καραϊσκάκη»

Διαιτητής: Σιδηρόπουλοςς (Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αργυρός (Αθηνών)
4ος: Καλογερόπουλος(Αθηνών)


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ντουντού, Μιραλάς, Ριέρα, Φουστέρ, Τζεμπούρ
Στον πάγκο: Πάρντο, Ζαϊρί, Μπράβο, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.
Καβάλα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ, Ρίος, Ντικρόκ, Νικουλάε, Χργκόβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν
Στον πάγκο: Βαγιέχο, Σιόντης, Περεϊρίνια, Ογκμπέτσε, Βουτσίτσεβιτς, Αυλωνίτης, Πετκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου