Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

.::Ολυμπιακός::.


Πόσο κοστίζει το χτίσιμο του Ολυμπιακού του Champions League; Τοnovasports.gr κάνει μια πρώτη έρευνα αγοράς σε ποιοτικές, αλλά όχι πάντα «αλμυρές» λύσεις.

Το ένα το καλό! Η ομάδα του Πειραιά δεν έχει περάσει ακόμα κρίση κάτω απ' τα γκολποστ μετά την «ελεγχόμενη» αποστράτευση του Αντώνη Νικοπολίδη, αφού η βαθμολογική διαφορά απ' τον Παναθηναϊκό κάλυψε τα τρανταχτά και ανησυχητικά λάθη του Ούρκο Πάρδο. Έτσι λοιπόν αναζητείται ικανός τερματοφύλακας για να καλύψει το «νούμερο 1» του Ολυμπιακού!
Ο Γκιγέρμο Οτσόα είναι 26 ετών και θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο παγκοσμίως στη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα. Ο Μεξικανός απ' τη Γουαδαλαχάρα αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση, αφού το συμβόλαιο του με την Κλαμπ Αμέρικα λήγει τον προσεχή Ιούνιο και με γρήγορες κινήσεις μπορεί να προβάρει ερυθρόλευκα γάντια, χωρίς να χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα για μεταγραφή, φορτώνοντας ωστόσο με μια θέση ξένου το ρόστερ.

Ονοματεπώνυμο: Γκιγέρμο Οτσόα
Ηλικία: 26
Εθνικότητα: Μεξικό
Ομάδα: Κλαμπ Αμέρικα
Αξία: 8 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Συνασπισμός της αριστεράς!Ο Ραούλ Μπράβο έχει διχάσει αρκετές φορές τους φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται πως εμπιστεύεται τη σταθερότητα που επιδεικνύει ο Ισπανός τα δύο τελευταία χρόνια στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πάντως εν μέσω οικονομικής κρίσης ο 30χρονος αμυντικός δύσκολα θα αποκομίσει και πάλι συμβόλαιο όπως το ισχύον, το οποίο του αποφέρει 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (ως πρώην «γκαλάκτικο»).

Ονοματεπώνυμο: Ραούλ Μπράβο
Ηλικία: 30
Εθνικότητα: Ισπανία
Ομάδα: Ολυμπιακός
Αξία: 4 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Αν οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν την υπέρβαση, θα χτυπήσουν τον Γιώργο Τζαβέλλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, «στάζοντας» βέβαια αρκετά ευρώ για να σπάσουν το συμβόλαιο του αριστεροπόδαρου Έλληνα, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ο Τζαβέλλας στέκεται εξαιρετικά στη Μπουντεσλίγκα και οι μετοχές του έχουν εκτιναχθεί σε σχέση με τη θητεία του στον Πανιώνιο.

Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Τζαβέλλας
Ηλικία: 23
Εθνικότητα: Ελλάδα
Ομάδα: Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Αξία: 3 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Πονάει στη μέση!Οι θερμαντικές αλοιφές και οι φυσικοθεραπείες στη «μέση» του Ολυμπιακού δεν είναι αποτελεσματικές κι έτσι οι Πειραιώτες είναι φανερό πως χρειάζονται τουλάχιστον δύο καλές λύσεις για τη μεσαία γραμμή. Με τους Ντουντού και Ουρτάδο να ψάχνονται αγωνιστικά και να βλέπουν την πλάτη του «πασπαρτού» Μοδέστο ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν κόφτη επιπέδου και αυτός ίσως είναι ο άσημος, αλλά εκλεκτός του Βαλβέρδε, Κάρλος Σάντσες. Ο 25χρονος Κολομβιανός ανήκει στη Γαλλική Βαλονσιέν, έχοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ειδικά μετά το μπάσιμο στο παιχνίδι της απόκτησης του της Μπορντό αλλά και άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων!

Ονοματεπώνυμο: Κάρλος Σάντσες
Ηλικία: 25
Εθνικότητα: Κολομβία
Ομάδα: Βαλονσιέν
Αξία: 3,8 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Το σενάριο Κιμ Σέλστρεμ (ή αν προτιμάτε Κάλστρομ) καλά κρατεί εδώ και χρόνια και τείνει να μετατραπεί σε. συνήθεια που έγινε λατρεία και σίγουρα όχι μεταγραφή! Αν ωστόσο ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση του 28χρονου Σουηδού μέσου της Λιόν, θα πρέπει να ετοιμάσει γερό κομπόδεμα για τους Γάλλους. Βλέπετε ο Σουηδός αποτελεί βασικό στέλεχος της Λιόν και η αξία του φτάνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να καλύψει τόσο τις πτέρυγες, όσο και το παιχνίδι απ' τον άξονα των πρωταθλητών Ελλάδας!

Ονοματεπώνυμο: Κιμ Σέλστρεμ
Ηλικία: 28
Εθνικότητα: Σουηδία
Ομάδα: Ολυμπίκ Λιόν
Αξία: 9 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Σχεδόν πλήρεις!Αν κάπου ο Ολυμπιακός γνωρίζει πιένες ποιότητας είναι στην επίθεση φυσικά! Ο Κέβιν Μιραλάς αποδείχθηκε λίρα εκατό και οι διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση της οψιόν απόκτησης του απ' την Σεντ-Ετιέν φαίνεται πως θα έχουν αίσιο τέλος. Ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων έχει βρει τον εαυτό του στο λιμάνι και ήδη ονειρεύεται βραδιές Τσάμπιονς Λιγκ.

Ονοματεπώνυμο: Κέβιν Μιραλάς
Ηλικία: 23
Εθνικότητα: Βέλγιο
Ομάδα: Σεντ-Ετιέν, Ολυμπιακός
Αξία: 4,5 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Ο Ραφικ Τζιμπούρ ήρθε ως μαύρο πρόβατο απ' την ΑΕΚ, αλλά στον Ολυμπιακό μετατράπηκε σε ταύρο σε υαλοπωλείο σκοράροντας ακατάπαυστα σημαντικά γκολ, για να πείσει άπαντες πως το συμβόλαιο του πρέπει να ανανεωθεί και μετά το καλοκαίρι, όταν και λήγει η αρχική συμφωνία. Ο Αλγερινός πρόλαβε να σκοράρει σε εφτά ματς πέντε γκολ και μάλιστα εναντίον Άρη, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ονοματεπώνυμο: Ραφίκ Τζιμπούρ
Ηλικία: 27
Εθνικότητα: Αλγερία
Ομάδα: Ολυμπιακός
Αξία: 3,5 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Και ο «θρύλος» θέλει τα πιστόλια του και ο Κώστας Μήτρογλου τα φυλάει καλά για τον Πειραιά. Ο νεαρός επιθετικός έχει αναλάβει την υπόθεση σωτηρία του Πανιώνιου και μόλις τελειώσει, επιθυμεί να επιστρέψει στο λιμάνι, όπως και αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού. Την τελευταία κουβέντα ωστόσο για την «τζάμπα» και μαζί ποιοτική λύση την έχει φυσικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ονοματεπώνυμο: Κώστας Μήτρογλου
Ηλικία: 23
Εθνικότητα: Ελλάδα
Ομάδα: Ολυμπιακός, Πανιώνιος
Αξία: 3,1 εκατ. ευρώ (transfermakt.de)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου